Kister og urner

Hos Unik Afsked tager vi hensyn til miljø og natur. Vores kister er fremstillet i Danmark under miljørigtige vilkår med hvid, vandbaseret maling.

Valg af miljøvenlige kister og urner

Hos Unik Afsked tager vi hensyn til miljø og natur. Vores kister er fremstillet i Danmark under miljørigtige vilkår med hvid, vandbaseret maling.

Vi har hverken kiste- eller urnekataloger; vi har valgt en forenkling, da der er så meget andet, pårørende skal tage stilling til i forbindelse med dødsfald og en personlig afsked.

Kiste til afskedsceremoni og kremering

  • Hvis afdøde skal kremeres (brændes), har vi én fin type hvid kremeringskiste.
  • Hvis afdøde skal begraves, har vi én fin type hvid begravelseskiste.

Kisterne leveres polstrede med pude og lagen.

Ønskes kisten i en anden farve end hvid, fremskaffes den inden for 2 hverdage mod et farvetillæg på kr. 1600,-.​

Som alternativ til den traditionelle kiste tilbyder vi hos Unik Afsked de nyeste miljøvenlige løsninger. Vi kan anvende flettede kurvekister til begravelser, hvis det ønskes. De økologiske kurvekister fra England fremstilles af sivgræs, sukkerrørsblade og pil. Pilen vokser på marker og kan høstes op til 50 gange over 50 år.

Urne til kremering, askespredning og nedsættelse

Hos Unik Afsked anvender vi kun miljøvenlige urner til kremering, askespredning over havet og nedsættelse i jorden. Vi har et lille fint udvalg af let forgængelige urner i forskellige enkle former og farver, som du kan se her.

Vi tilbyder alternativt en 100 % bionedbrydelig urne i støbepap med udgangspunkt i smukke tanker om, at livet går videre på den anden side.

Som et vedhæng til denne urne findes et blad i samme materiale som urnen. I bladet er der små kamre med plads til blomsterfrø, både et-og flerårige. Disse kan sås på gravstedet, hvor de suger næring af jorden, hvor asken er nedsat. På denne måde ”genopstår” afdøde på gravstedet i form at nyt liv.

Beyond Life – klik her