Skovbegravelse

Vores begravelseskultur er i hastig forandring. Hvor man tidligere naturligt blev bisat eller begravet fra kirke til kirkegård, er der i dag mange, der ønsker sig det anderledes.

I skovens dybe stille ro

Vores begravelseskultur er i hastig forandring. Hvor man tidligere naturligt blev bisat eller begravet fra kirke til kirkegård, er der i dag mange, der ønsker sig det anderledes.

Foruden ønsket om spredning af aske over havet som har været i stærk stigning de seneste 15-20 år, ser vi nu at der åbnes begravelsespladser i skoven flere og flere steder i landet.

Blandt andre nye tendenser ser vi, at mange melder sig ud af folkekirken. Derfor er der opstået et behov for at vi som bedemænd-og kvinder skal kunne tilbyde alternative rum, rammer og ritualer, når familie og venner skal sige farvel til deres kære.

​Unik Afsked har mange års erfaring med at skabe en personlig afskedsceremoni med afsæt i en kærlig fortælling om det levede liv i form af musik, taler og ritualer. Vi kan tillige tilbyde at lede ceremonien i stedet for en præst. Det kan foregå i et kapel, i en have og som noget helt nyt nu også i skoven.

For nylig havde vi nemlig som den første begravelsesforretning premiere på en afskedsceremoni med kiste på Ledreborg Skovbegravelsesplads. Det blev en meget smuk, uforglemmelig begivenhed akkompagneret af fuglesang under de grønne trækroners smukke katedral.

​Man kan altså både afholde en afskedsceremoni i skoven med kisten, der efterfølgende bliver kørt til krematoriet præcis som når bisættelsen finder sted fra kirke. Man kan siden få sat sin aske i et udvalgt gravsted ved foden af et træ i skoven.

Hvis du vil høre mere om mulighederne for skovgravelse, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon: 31323633 eller pr. mail: info@unikafsked.dk