Unik afsked: Valg af miljøvenlige kister og urner

Hos Unik Afsked tager vi hensyn til miljø og natur. Vores kister er fremstillet i Danmark under miljørigtige vilkår med hvid, vandbaseret maling.

Vi har hverken kiste- eller urnekataloger; vi har valgt en forenkling, da der er så meget andet, pårørende skal tage stilling til i forbindelse med dødsfald og en personlig afsked.

Vi hjælper til i forbindelse med bisættelser og begravelser i Roskilde, Hedehusene og omegn samt i København.

Kiste til afskedsceremoni og kremering

  • Hvis afdøde skal kremeres (brændes), har vi én fin type hvid kremeringskiste.
  • Hvis afdøde skal begraves, har vi én fin type hvid begravelseskiste.

Kisterne leveres polstrede med pude og lagen.

Ønskes kisten i en anden farve end hvid, fremskaffes den inden for 2 hverdage mod et farvetillæg på kr. 1600,-.

Som alternativ til den traditionelle kiste tilbyder vi hos Unik Afsked de nyeste miljøvenlige løsninger. Vi kan anvende flettede kurvekister til begravelser, hvis det ønskes. De økologiske kurvekister fra England fremstilles af sivgræs, sukkerrørsblade og pil. Pilen vokser på marker og kan høstes op til 50 gange over 50 år.

Kurvekisten – klik her

Urne til kremering, askespredning og nedsættelse

Hos Unik Afsked anvender vi én miljøvenlig urne til kremering, askespredning over hav og nedsættelse i jorden. Urnen er fremstillet af sammenpressede plantefibre, som gør den let forgængelig.

Den såkaldte ”Ø-urne” findes i flere farver – se link. Der findes ydermere speciallavede keramiske urner af ler blandet med jord fra et sted, afdøde havde tilknytning til, og de kan bestilles.

Ø-urne – klik her  

Vi tilbyder alternativt en 100 % bionedbrydelig urne i støbepap med udgangspunkt i smukke tanker om, at livet går videre på den anden side.

Som et vedhæng til denne urne findes et blad i samme materiale som urnen. I bladet er der små kamre med plads til blomsterfrø, både et-og flerårige. Disse kan sås på gravstedet, hvor de suger næring af jorden, hvor asken er nedsat. På denne måde ”genopstår” afdøde på gravstedet i form at nyt liv.

Beyond Life – klik her

Vi hjælper dig med at sikre en unik afsked

Du er velkommen til at kontakte os for at høre mere om vores kister og urner eller for at få hjælp til at arrangere en sidste og unik afsked.


Jeg vil blot sige tusind tak for en rigtig smuk ceremoni og tale til min morfars bisættelse i Søndermarkens Kapel. Intet kunne være gået bedre, og jeg værdsætter dit arbejde med at gøre det til en personlig oplevelse.
Mange tak.

– Signe

Unikafsked.dk ApS
Frederiksberg Allé 11
1621 København V
CVR: 35413677
Ring til os: 31 32 36 33
Skriv til os: naja@unikafsked.dk
Kørselsvejledning Via Maps

www.bedemand-oversigt.dk

Unikafsked.dk ApS
Ringstedgade 46
4000 Roskilde
CVR: 35413677
Ring til os: 42 36 38 30
Skriv til os: dorthe@unikafsked.dk
Kørselsvejledning Via Maps