Unik Afskeds Visioner

Unik Afsked har en vision om at børste støvet af den gængse opfattelse af begravelsesbranchen. Vi er kvindelige bedemænd, altså ”bedekvinder”, og arbejder målrettet på at udvikle og forbedre vores profession. Vi lægger vægt på klare, enkle valg i miljøvenlige kister og urner. Vi prioriterer såvel etik som æstetik.

Unik Afsked bestræber sig på at bygge bro mellem tradition og nytænkning. Vi imødekommer både traditionelle og utraditionelle ønsker. Vi deltager personligt i alle led af hver eneste afsked fra start til slut, og går alle ekstra mil for at sikre, at begravelsen bliver en personlig, mindeværdig og smuk begivenhed. En unik afsked.

Hvorfor bedekvinde?

Jeg var 18 år, da jeg mistede min far. Han blev kun 41. Hans aske kom i en askefællesgrav – det var ikke noget, vi talte så meget om dengang. Savnet efter ham var stort. Samtidig savnede jeg et sted, jeg kunne gå hen med min sorg, som et gravsted jo er.

Det blev drivkraften som, adskillige år senere, fik mig til at studere antropologi på universitetet med speciale i begravelseskulturer. I 2008 blev jeg på opfordring ansat i en veletableret begravelsesforretning – først som specialist i dansk begravelseskultur, siden til oplæring i bedemandsbranchen.

Jeg holder af at hjælpe efterladte videre

Det var ikke planlagt, at jeg skulle være bedekvinde. Men jeg fik efterhånden udviklet og formet min egen personlige tilgang til faget – et fag, jeg er kommet til at holde af. Siden november 2012 har jeg drevet min egen begravelsesforretning Unik Afsked. Et arbejde, jeg ikke havde forestillet mig. Nu kan jeg ikke forestille mig andet.

unik-afsked-knap-2

left

right