Om Unik Afsked

Hos Unik Afsked bestræber vi os på at bygge bro mellem tradition og nytænkning

Vi imødekommer både traditionelle og utraditionelle ønsker. Vi deltager personligt i alle led af hver eneste afsked fra start til slut, og går alle ekstra mil for at sikre, at begravelsen bliver en personlig, mindeværdig og smuk begivenhed. En unik afsked.

Hos Unik Afsked arbejder vi aktivt, kreativt og målrettet på at føre en støvet branche, en forældet lovgivning og en traditionspræget begravelseskultur ind i det 21. århundrede. For i dag vil vi i højere grad gøre ritualer til vores egne; vi vil gerne sætte et personligt aftryk, også når det gælder begravelse. Som branche skal vi derfor kunne balancere tradition og nytænkning under hensyn til, og respekt for, individuelle ønsker. Det kan vi og det gør vi hos Unik Afsked.

Vi holder formen enkel med så få valg som muligt; det er det personlige indhold i afskeden vi vægter, kærligheden, genkendelsen, referencerne, forbindelsen mellem den døde og de levende. Vi inviterer til aktiv deltagelse fremfor passiv, for vi tror på at det gør godt at være med – følelsen af det uvirkelige bliver på den måde nænsomt mere virkelig.

Om Naja Genet May

Hvorfor bedekvinde?

Jeg var 18 år, da jeg mistede min far. Han blev kun 41. Hans aske kom i en askefællesgrav – det var ikke noget, vi talte så meget om dengang. Savnet efter ham var stort. Samtidig savnede jeg et sted, jeg kunne gå hen med min sorg, som et gravsted jo er.

Det blev drivkraften som, adskillige år senere, fik mig til at studere antropologi på universitetet med speciale i dansk begravelseskultur. I 2008 blev jeg på opfordring ansat i en veletableret begravelsesforretning – først som specialist i dansk begravelseskultur, siden til oplæring i bedemandsbranchen.

Jeg holder af at hjælpe efterladte videre

Det var ikke planlagt, at jeg skulle være bedekvinde. Men jeg fik efterhånden udviklet og formet min egen personlige tilgang til faget – et fag, jeg er kommet til at holde af. Siden november 2012 har jeg drevet Unik Afsked – et arbejde, jeg ikke havde forestillet mig. Nu kan jeg ikke forestille mig andet.